Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Bratislava

Medzi ľuďmi bez domova v Bratislave potvrdili COVID-19

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Nezisková organizácia Depaul Slovensko prosí verejnosť o podporu a zároveň žiada, aby zostala solidárna voči ľuďom na ulici.

Bratislava 13. januára (TASR) – V neziskovej organizácii Depaul Slovensko, ktorá sa v Bratislave venuje pomoci ľuďom bez domova, sa začiatkom januára objavil prvý pozitívny prípad na ochorenie COVID-19. Po opakovanom hromadnom testovaní ľudí v zariadeniach neziskovky je aktuálne v karanténe viac než 40 ľudí bez domova. Priebeh choroby je u nich momentálne mierny. Depaul o tom informuje na sociálnej sieti s tým, že je v kontakte s hlavným mestom, Bratislavským samosprávnym krajom i zdravotnými inštitúciami a organizáciami.

"Dnes tak stojíme pred veľkou výzvou a hrozbou, ktorú sami nezvládneme. Za posledných desať mesiacov sa nám podarilo udržať 300 ľudí denne v zdraví a bez šírenia nákazy, no v čase, keď sú čísla extrémne vysoké a ulicami Bratislavy sa nezadržateľne šíri vírus, to už pre nás nie je udržateľné," upozornila organizácia.

Verejnosť preto prosí o podporu a zároveň žiada, aby zostala solidárna voči ľuďom na ulici. "Nakazili sa, pretože nemajú domov a dvere, za ktorými by sa mohli pred vírusom chrániť. Na to, aby sme to s nimi ustáli, potrebujeme vašu spoluprácu," skonštatovala neziskovka s tým, že v najbližších dňoch sa jej zíde každá jedna podpora, ktorú bude môcť využiť na plán boja proti šíriacemu sa novému koronavírusu medzi ľuďmi bez domova.