Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Bratislava

Mesto riešiť situáciu s depozitármi, zvažuje aj výstavbu novej budovy

Snímka z relácie Hlavné mesto. Foto: TABLET.TV

V programovom vyhlásení sa mesto zaväzuje pokračovať v hľadaní adekvátneho riešenia nedostatočných priestorových kapacít pre bezpečné uskladnenie zbierkových predmetov galérie a múzea.

Bratislava 25. novembra (TASR) – Mesto Bratislava hľadá adekvátnu lokalitu a externé zdroje na financovanie vybudovania novej budovy - depozitárov pre potreby uskladnenia zbierok Galérie mesta Bratislavy a Múzea mesta Bratislavy. Samospráva však rieši aj dočasný variant na uskladnenie zbierkových predmetov v havarijnom stave. Pre TASR to povedal hovorca Bratislavy Peter Bubla.

"Hlavné mesto si uvedomuje potrebu zabezpečenia chýbajúcich depozitárov zbierkových predmetov Galérie mesta Bratislavy a Múzea mesta Bratislavy. Táto priorita je súčasťou programového vyhlásenia primátora Bratislavy a poslancov mestského zastupiteľstva na roky 2019 – 2022," spresnil hovorca. V programovom vyhlásení sa mesto zaväzuje pokračovať v hľadaní adekvátneho riešenia nedostatočných priestorových kapacít pre bezpečné uskladnenie zbierkových predmetov galérie a múzea.

"V súčasnosti sú zbierkové predmety Galérie mesta Bratislavy a Múzea mesta Bratislavy deponované vo viacerých priestoroch - na Opletalovej ulici v Devínskej Novej Vsi, Dúbravčickej ulici v Dúbravke či na Ivanskej ceste v Ružinove. Časť zbierok Galérie mesta Bratislavy sa nachádza aj v Pálffyho paláci a na Beblavého ulici v Starom Meste," spresnil Bubla. Deklaruje, že situáciou sa zaoberajú príslušné odborné útvary magistrátu v spolupráci s galériou i múzeom.