Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Bratislava

Bratislava začala s komplexnou obnovou Mišíkovej ulice

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP Photo

Práce budú prebiehať v dvoch etapách, peší prechod však zostane zachovaný počas celej dĺžky trvania prác, konštatuje magistrát.

Bratislava 26. mája (TASR) – Hlavné mesto začalo s komplexnou opravou vozovky a chodníka na Mišíkovej ulici v bratislavskom Starom Meste. Práce sa týkajú úseku od Timravinej ulice po ulicu Na Slavíne, ulica je zároveň pre vozidlá dočasne zjednosmernená. Rekonštrukcia by mala trvať do 10. júla. Na sociálnej sieti o tom informuje mesto i mestská časť.

Počas prác bude odstránená pôvodná vrstva vozovky a nahradená novým povrchom. Asfalt na oboch stranách chodníka zároveň nahradí betónová dlažba, ktorá je podľa mesta nielen estetickejšia, ale sa aj menej prehrieva. Obrubníky sa výškovo upravia a poškodené vymenia za nové.

"Práce budú prebiehať v dvoch etapách, peší prechod však zostane zachovaný počas celej dĺžky trvania prác," konštatuje magistrát, ktorý chodcov žiada, aby využíval obchádzkovú trasu po tej strane ulice, kde sa nebudú aktuálne realizovať práce. Ulica bude zároveň pre autá zo smeru ulice Timravina na ulicu Na Slavíne dočasne zjednosmernená.

Mestská časť, ktorá v rámci mestského zastupiteľstva opravu iniciovala, označuje predmetnú ulicu za jednu z "najboľavejších tepien" Starého Mesta. Zo svojej časti memoranda určených prostriedkov pre verejný priestor a sociálne služby uvoľnilo na rekonštrukciu 150.000 eur.