Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Bratislava

V Bratislave môžte s mestskou kartou cestovať aj integrovanou dopravou

Ilustračné foto Foto: TASR/Štefan Puškáš

Turisti vďaka nej môžu navštíviť múzeá, galérie, zoo či plaviť sa po Dunaji.

Bratislava 11. apríla (TASR) – Nasmerovať návštevníkov hlavného mesta na jeho najatraktívnejšie miesta je cieľom mestskej turistickej karty Bratislava City Card. Turisti vďaka nej môžu navštíviť múzeá, galérie, zoo či plaviť sa po Dunaji. Po novom môžu kartu využiť aj na cestovanie po hlavnom meste prostredníctvom integrovaného systému verejnej dopravy.

Cestovať tak môžu električkami, autobusmi, trolejbusmi či vlakom v rámci bratislavských mestských zón 100 a 101 a využiť tak prepravné služby Dopravného podniku Bratislava, Slovak Lines a Železničnej spoločnosti Slovensko, ktorí sú do Integrovaného dopravného systému v Bratislavskom kraji (IDS BK) zapojení.



"Veríme, že týmto produktom nielen zatraktívnime, ale aj zjednodušíme spôsob prepravy návštevníkom Bratislavy," uviedla Zuzana Horčíková zo spoločnosti Bratislavská integrovaná doprava (BID). V ponuke budú mať turisti tri typy mestských kariet, a to s časovou platnosťou 24, 48 a 72 hodín. "Platnosť karty začne plynúť dňom jej vystavenia," spresnila Horčíková s tým, že turisti už majú tento produkt zaužívaný v bratislavskej verejnej doprave, ale teraz sa ponuka rozšírila aj na ostatných dopravcov.

Karta bude hneď po zakúpení aktívna a slúžiť bude aj ako cestovný lístok. BID uvažuje, aby možnosť cestovania v rámci IDSK BK rozšírila do celého regiónu.

Turisti ku karte dostanú aj dotazník, prostredníctvom ktorého chce Bratislavská organizácia cestovného ruchu - Bratislava Tourist Board (BTB) získať štatistiky, z akých krajín turisti pochádzajú, kde kartu najčastejšie používajú a o aké atrakcie v meste je najväčší záujem. "Cieľom karty je nasmerovať návštevníkov tam, kde si myslíme, že je kvalita poskytovaných služieb najatraktívnejšia. Kartou dokážeme nasmerovať turistu do múzeí či galérií. Zahrnutá je tu ponuka aj atraktivít Trnavy, Skalice či dolného Rakúska," povedala predsedníčka predstavenstva BTB Alžbeta Melicharová.

Vďaka Bratislava City Card môžu turisti získať vo vybraných zariadeniach zľavy až do výšky 50 percent. Kartu si môžu zakúpiť v turistických informačných centrách, v hoteloch či cestovných kanceláriách v Bratislave.