Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Bratislava

Bratislava upozorňuje na viac nákladných áut v lesoparku

Ilustračné foto. Foto: TASR/Štefan Puškáš

Z lesoparku by sa malo odviezť približne 1600 ton betónu.

Bratislava 10. septembra (TASR) – Mestské lesy v Bratislave upozorňujú návštevníkov lesoparku na vyššiu frekvenciu nákladných áut na Železnej studničke – Ceste mládeže. Dôvodom sú dva súbežne realizované projekty, búranie dlhoročného skeletu bývalej reštaurácie Snežienka a výkopové práce súvisiace s výstavbou historickej repliky Labutieho pavilónu a Ferdinandových kúpeľov na mieste súčasného kontajnerového bufetu pri odbočke na Kačín.

„Záleží nám na zachovaní čo najvyššieho možného komfortu rekreácie na Železnej studničke počas prác. Sme preto v kontakte s oboma subjektmi a šoféri nákladných vozidiel boli dôsledne upozornení na dodržiavanie maximálnej rýchlosti 30km/h a opatrnosti voči peším, bežcom a cyklistom," konštatujú Mestské lesy na sociálnej sieti. Verejnosť na zvýšenú opatrnosť vyzýva minimálne do konca októbra.

Stavba bývalej reštaurácie Snežienka je dlhé roky v dezolátnom stave, má zdevastované murované konštrukcie, silno narušené železobetónové konštrukcie či skorodované oceľové stĺpy. Mestská časť vybrala realizátora prác už skôr, podmienkou bolo, že s búraním sa má začať až na jeseň, aby si lokalitu a sedačkovú lanovku na Kamzík mohli návštevníci užiť počas leta bez rušenia. Z lesoparku by sa malo odviezť približne 1600 ton betónu.

„Odvoz tiež bude naplánovaný na pracovné dni s cieľom zabezpečiť čo najpokojnejšie víkendy, keď je v lese najviac ľudí," podotkla mestská organizácia.