Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Bratislava

Mnohodetné bratislavské rodiny môžu aj tento rok požiadať o príspevok

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Záujemcovia o finančný príspevok musia kompletnú žiadosť doručiť od augusta do 30. septembra na oddelenie sociálnych vecí bratislavského magistrátu.

Bratislava 14. júla (TASR) – Mnohodetné bratislavské rodiny najmenej so štyrmi nezaopatrenými deťmi môžu aj tento rok získať príspevok od hlavného mesta. Samospráva môže na jedno dieťa poskytnúť finančný príspevok vo výške 40 eur jedenkrát v príslušnom kalendárnom roku. Žiadosti je potrebné podávať od augusta do 30. septembra.

Ako pre TASR uviedla hovorkyňa Bratislavy Ivana Skokanová, príspevkom sa môžu rodičom preplatiť náklady spojené s navštevovaním základnej umeleckej školy, jazykového vzdelávania, záujmových činností i jaslí a materskej školy. "Tieto financie idú aj na preplatenie poplatku za účasť na výlete organizovanom materskou, základnou alebo strednou školou, v pobytovom, dennom tábore či v škole v prírode, alebo na lyžiarskom výcviku," priblížila pre TASR Skokanová. Príspevok je určený aj na preplatenie predplatného cestovného lístka v bratislavskej MHD.

"Ak vieme takýmto spôsobom podporiť aktívne prežívanie voľného času u týchto detí rovnako ako pomôcť im vzdelávať sa, je to krok správnym smerom," uviedla hovorkyňa.

Záujemcovia o finančný príspevok musia kompletnú žiadosť doručiť od augusta do 30. septembra na oddelenie sociálnych vecí bratislavského magistrátu. Žiadosť môže verejnosť nájsť aj na webovej stránke mesta. Samospráva upozorňuje, že v prípade jej nesprávneho a neúplného vyplnenia bude automaticky vyradená.

K žiadosti je potrebné doložiť fotokópie rodných listov, taktiež aj originály i fotokópie všetkých potrebných účtovných dokladov. Platby faktúr bezhotovostným príkazom treba dokladovať výpisom z bankového účtu.