Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Bratislava

Pod Mostom SNP pribudlo 13 nových lavičiek

Ilustračné foto Foto: TASR - Michal Svítok

Nové lavičky sú v čierno-hnedom prevedení, ide o čiernu konštrukciu v kombinácii s drevom, čo sa využíva napr. v historických centrách, parkoch či záhradách.

Bratislava 12. apríla (TASR) – Bratislavčania i návštevníci si môžu oddýchnuť a pokochať sa výhľadom na mesto už aj z 13 nových lavičiek viedenského typu. Mestská samospráva ich osadila pri Dunaji pod Mostom SNP a pri vstupe na UFO na petržalskom nábreží. Nové lavičky sú v čierno-hnedom prevedení, ide o čiernu konštrukciu v kombinácii s drevom, čo sa využíva napr. v historických centrách, parkoch či záhradách. TASR o tom dnes informovala hovorkyňa mesta Ivana Skokanová.

Hlavné mesto tak rozšírilo počet lavičiek viedenského typu, ktoré má vo svojej správe. Podobné lavičky sú aj na Americkom námestí pri zastávke trolejbusov, na Hodžovom námestí, na Mestských hradbách, Námestí Eugena Suchoňa, Námestí Martina Benku, pred Starou tržnicou, na Námestí Ľ. Štúra a Hlavnom námestí. Počas leta by mali pribudnúť aj na Primaciálnom námestí a nádvorí Primaciálneho paláca.

Lavičky v správe hlavného mesta sú označené štítkom, čím chce samospráva predchádzať chaosu pri ich poškodení alebo zničení. Nie všetky lavičky sú totiž majetkom mesta, niektoré sú aj v správe mestských častí či súkromných spoločností. Hlavné mesto spravuje celkovo 437 lavičiek.