Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Bratislava

Na odstránenie nelegálnych grafitov sa rozdelilo takmer 85 000 eur

Ilustračné foto. Foto: Oliver Ondráš

Z pridelených financií sa odstránia grafity napríklad v mestských častiach Petržalka, Staré Mesto, Nové Mesto, Karlova Ves a Ružinov.

Bratislava 10. júla (TASR) – Hlavné mesto SR Bratislava tento rok rozdelilo medzi žiadateľov takmer 85.000 eur na odstránenie nelegálnych grafitov zo stien budov.

Žiadosti posúdila a rozhodla o nich komisia zložená z mestských poslancov, ktorá je poradným orgánom primátora. Medzi 40 úspešnými žiadateľmi sú vlastníci bytov a domov, spoločenstvá vlastníkov bytov, školy, cirkvi, fyzické a právnické osoby v rôznych mestských častiach. Maximálna výška príspevku pre jedného z nich bola 3000 eur.

Peniaze sa môžu použiť nielen na odstránenie sprejových obrazov, ale aj na antigrafitový náter. "Mesto aj takýmto spôsobom pomáha Bratislavčanom bojovať s týmito nelegálnymi nápismi. Peniaze môžu využiť napríklad na nákup odstraňovacích, preventívnych či jednorazových náterov tak, aby v konečnom dôsledku došlo ku skrášleniu verejných priestranstiev," priblížil primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal.

S týmto projektom sa začalo v roku 2014 a Nesrovnal v ňom plánuje pokračovať aj na budúci rok.