Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Bratislava

Na Partizánskej lúke v Bratislave spoznávajú deti život v lese

Mestské lesy v Bratislave zorganizovali v nedeľu 26. apríla 2015 na Partizánskej lúke podujatie Lesnícke dni v rámci akcie Bratislava pre všetkých. Aktivity boli zamerané na lesníctvo a ochranu životného prostredia. Deti mohli zábavnou formou spoznávať prácu lesníkov, dreviny ako i živočíchy. Foto: FOTO TASR – Štefan Puškáš

Podujatie má celoslovenský charakter, do 1. mája by sa malo konať vo viacerých mestách. Podporuje ho Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR, Lesy SR i Národné lesnícke centrum.

Bratislava 26. apríla (TASR) – Na Partizánskej lúke v Bratislave dnes deti spoznávajú život v lese. Konajú sa tam Lesnícke dni, a preto sa učia rozoznávať stromy podľa kôry a plodov, lesníci ich oboznamujú aj so životom zvierat.



"Deti nechápu všetky súvislosti, ktoré sa dejú v lese, aj preto organizujeme toto podujatie. Tie bratislavské však majú s prírodou relatívne blízky kontakt," povedal pre TASR riaditeľ Mestských lesov v Bratislave Vladimír Kutka. Navštíviť môžu aj tvorivé dielne, priučiť sa môžu rezbárstvu alebo drôtikárstvu, prišli aj skauti. Kutka odhaduje, že príde asi 5000 ľudí.

"Je to niečo iné než bežná zábava pre deti, páči sa im to. Vnúčence majú k prírode veľmi dobrý vzťah a užitočne vyplníme čas," uviedol pre TASR Slavomír. Natália prišla na Partizánsku lúku s dvoma malými deťmi, o akcii nevedela. "Som príjemne prekvapená, že sa tu udiala nejaká akcia," zhodnotila.

Organizátori podujatia pripravili aktivity aj pre dospelých, môžu skúsiť píliť drevo či súťažiť v hode polenom. Spestrením majú byť vystúpenia sokoliarov či ochutnávka včelích produktov. Mestské lesy organizujú pre verejnosť aj exkurzie do okolia, napríklad na územie Vydrica.

Lesnícke dni 2015 organizujú Mestské lesy v Bratislave v spolupráci s hlavným mestom, ide o deviaty ročník. Program potrvá do 17.00 h, kedy vyvrcholí slávnostným zapálením vatry.