Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Bratislava

Bratislava nariadila celomestský posyp, nepremávajú linky 147 a 44

Bratislava, aktuálna situácia, 9. februára 2015 Foto: Lucia Illanitzová

"Situáciu neustále monitorujeme a vyhodnocujeme," uviedla Martina Halušková z magistrátu Hl. mesta SR Bratislavy.

Bratislava 9. februára (TASR) - Vzhľadom na husté sneženie vyhlásili v Bratislave o 9.00 h celomestský posyp. V teréne je všetka technika i pracovníci, ktorí zabezpečujú čistenie ciest, chodníkov lávok či priestorov zastávok MHD.

"V súčasnosti nemáme hlásené vážnejšie problémy so zjazdnosťou ciest, situáciu však neustále monitorujeme a vyhodnocujeme," uviedla Martina Halušková z mediálneho referátu magistrátu Hl. mesta SR Bratislavy.



Hovorkyňa Dopravného podniku Bratislava (DPB) Adriana Volfová informovala, že linky MHD premávajú bez meškaní. "Výnimkou je linka č. 147 z Hodžovho námestia na Búdkovú cestu, ktorá nepremáva z dôvodu nezjazdnosti komunikácií," uviedla Volfová.

Linky MHD môžu meškať až 20 minút

Husté sneženie spôsobuje v Bratislave meškanie liniek MHD, ktoré môžu mať zdržanie od 10 do 20 minút. TASR o tom informovala hovorkyňa Dopravného podniku Bratislava (DPB) Adriana Volfová.

Spresnila, že problémy sú najmä v kopcovitých terénoch. "Od 9.40 do 10.45 h bola nezjazdná Alexyho ulica, z tohto dôvodu bola linka č. 23 v tomto čase obojsmerne odklonená cez Harmincovu ulicu," oznámila Volfová. Dodala, že linku č. 147, ktorá nepremáva od 10.06 h, ktorú musel dispečing DPB pozastaviť pre nezjazdnosť komunikácií.

Momentálne nepremávajú autobusy č. 147 a 44

Sneženie a nepriaznivé poveternostné podmienky spôsobili výluku autobusovej linky č. 44 na Kolibu. Podľa informácií na webovej stránke Dopravného podniku Bratislava (DPB) linka nepremáva od 11.30 z dôvodu nezjazdnosti komunikácií. Krátko po 10.00 h bola taktiež dočasne pozastavená premávka linky č. 147, ktorá vozí cestujúcich z Hodžovho námestia na Búdkovú cestu. Aj v tomto prípade sa tak stalo v dôsledku nezjazdných ciest. "Linky bratislavskej MHD majú v súčasnosti 10- až 20-minútové meškanie, problémy sú najmä v kopcovitých terénoch," informovala hovorkyňa DPB Adriana Volfová.

V prípade prímestských autobusových liniek zatiaľ výrazné zdržania nie sú. Pre TASR to uviedla hovorkyňa Slovak Lines Eva Vozárová.