Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Bratislava

V Bratislave pomáhalo 6100 dobrovoľníkov v rámci aktivít Naše mesto

Ilustračné foto. Foto: TASR - František Iván

V Bratislave sa dobrovoľníci pustili do približne 300 aktivít. Varia napríklad obedy pre bezdomovcov alebo čistia Malý Dunaj.

Bratislava 10. júna (TASR) – Počas piatkových aktivít podujatia Naše Mesto pomáha Bratislavu skrášliť a vylepšiť 6100 dobrovoľníkov. Informuje o tom Nadácia Pontis, ktorá podujatie organizuje.

"Okrem dobrého pocitu z poskytnutej pomoci zažijú firemní dobrovoľníci aj príjemný teambuilding s kolegami," vysvetľuje motiváciu i význam celoslovenského podujatia výkonný riaditeľ Nadácie Pontis Michal Kišša.

V Bratislave sa dobrovoľníci pustili do približne 300 aktivít. Varia napríklad obedy pre bezdomovcov, čistia Malý Dunaj či lokality bratislavského lesoparku, likvidujú čierne skládky, pomáhajú v bratislavskej zoologickej záhrade i pri starostlivosti o národné kultúrne pamiatky – na hrade Devín alebo v areáli Antickej Gerulaty v Rusovciach.

Naše Mesto je najväčšie podujatie firemného dobrovoľníctva v strednej Európe. Tento rok sa na Slovensku doň zapája 8820 dobrovoľníkov, ktorí pracujú v 162 firmách a inštitúciách. Stretnúť ich možno v 48 mestách Slovenska oblečených v bielych tričkách s nápisom "Mám srdce na správnom MESTE".