Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Bratislava

V bratislavskej nemocnici na Antolskej ulici opravujú poruchu

Ilustračné foto Foto: TASR

Väčšinu hospitalizovaných pacientov s výnimkou vážnych prípadov previezli do ostatných štyroch nemocníc patriacich pod Univerzitnú nemocnicu Bratislava.

Bratislava 8. januára (TASR) - V bratislavskej nemocnici na Antolskej ulici začali dnes ráno opravovať výmenníkovú stanicu. Tá je v súčasnosti pre poruchu kúrenia v mimoriadnom režime, ostalo v nej len 60 pacientov, zvyšných previezli do ďalších nemocníc patriacich pod Univerzitnú nemocnicu Bratislava (UNB).

"Oprava zatiaľ ide podľa plánu. V nemocnici sme museli dnes ráno úplne odstaviť kúrenie a teplo zabezpečujeme elektrickými ohrievačmi. V budove zostali len pacienti, ktorí potrebujú intenzívnu starostlivosť. Sú v priestoroch, kde je potrebných 20 až 22 stupňov Celzia. Na chodbách je 18 stupňov. Situácia je stabilizovaná," informovala hovorkyňa UNB Petra Stano Maťašovská.

Nemocnica má problémy s kúrením od utorka (5.1.), pre poruchu nemožno vykúriť celú budovu. Žiadnych nových pacientov tak v nemocnici v súčasnosti neprijímajú. Urgentné prípady sú v spolupráci so záchranármi presmerovávané do ďalších nemocníc UNB. V nemocnici sa neposkytuje do odvolania ani plánovaná ambulantná zdravotná starostlivosť.

Väčšinu hospitalizovaných pacientov s výnimkou vážnych prípadov vo štvrtok(7.1.) a dnes previezli do ostatných štyroch nemocníc patriacich pod UNB. "Všetky transporty pacientov boli bezproblémové. O každého pacienta je postarané a ich stav monitorujeme. Nikomu z nich sa prevozom nezhoršil zdravotný stav," uviedla Stano Maťašovská.