Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Bratislava

V Bratislave sa v noci tvorila poľadovica, MHD premávala bez meškaní

Ilustračné foto Foto: TASR/Michal Svítok

Odstraňovanie námrazy z trolejového vedenia zabezpečovali dva električkové vlaky, jeden trolejbus a trolejbusové linky nočnej dopravy.

Bratislava 3. januára (TASR) - V noci z piatka (2.1.) na sobotu (3.1.) sa aj napriek plusovým teplotám tvorila v hlavnom meste Slovenska poľadovica a namŕzalo trolejové vedenie. Premávka nočných spojov v Bratislave bola aj napriek tomu zabezpečená bez mimoriadnych udalostí a prestojov v doprave, informoval dnes Dopravný podnik Bratislava (DPB).

Pre premávku mestskej hromadnej dopravy (MHD) bolo nevyhnutné zabezpečiť celomestský posyp a odstránenie námrazy. Kontrolu zjazdnosti jednotlivých ciest zabezpečoval dopravný dispečing v súčinnosti s vodičmi nočných liniek. Prostredníctvom centrálnej výzvy boli vodiči informovaní, aby jazdu prispôsobili stavu a povahe vozovky.

Odstraňovanie námrazy z trolejového vedenia zabezpečovali dva električkové vlaky, jeden trolejbus a trolejbusové linky nočnej dopravy. Počas noci vykonali pracovníci DPB opravu trakčného vedenia na Kollárovom námestí. Vzhľadom na rozsah prác k nej mohli pristúpiť až po ukončení premávky denných liniek. Prejazdnosť nočných liniek týmto úsekom bola zabezpečená v súčinnosti s dopravným dispečingom.