Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Bratislava

Novou riaditeľkou bratislavskej ZOO bude od októbra J. Hanuliaková

Bratislavská ZOO. Foto: TASR - Martin Baumann

V bratislavskej zoo chce aplikovať svoje skúsenosti z navrhovania zoologických záhrad a ochranárskych projektov v Severnej Amerike a Európe.

Bratislava 25. júna (TASR) - Zoologická záhrada v Bratislave bude mať od októbra novú riaditeľku. Dlhoročnú šéfku zoo Miloslavu Šavelovú na poste nahradí Júlia Hanuliaková, ktorá uspela vo výberovom konaní. Personálne zmeny vo štvrtok odsúhlasilo bratislavské mestské zastupiteľstvo.

V prípade výberového konania na nového riaditeľa bratislavskej zoo bolo doručených osem kompletných prihlášok. Na základe životopisov, referencií uchádzačov a odporúčania personalistov sa výberová komisia v zložení Andrej Kovarik, Kamila Kudličková, Martin Resutík, Erich Kočner a Martin Vlačiky rozhodla pozvať na rozhovory štyroch prihlásených uchádzačov. Následne sa prezentovali na vypočutí pred výberovou komisiou Júlia Hanuliaková, Michal Novomeský, Jaroslav Pokorádi a Tomáš Zajac. "Na základe všetkých zhromaždených materiálov, vystúpení uchádzačov, hodnotenia a následného hlasovania komisia odporúča primátorovi vymenovať do funkcie riaditeľky zoologickej záhrady Júliu Hanuliakovú," informovala TASR hovorkyňa Bratislavy Katarína Rajčanová.

Hanuliaková vo svojej vízii, zverejnenej na webe hlavného mesta, uviedla, že je odborníčka, architektka, špecialistka pre zoologické organizácie. Spolupracuje s medzinárodnými zoologickými združeniami, ako sú Európska asociácia zoologických záhrad a akvárií a Svetová asociácia zoologických záhrad a akvárií (WAZA). Je spoluautorkou strategických dokumentov WAZA v oblasti ochrany a dobrých podmienok pre chov zvierat.

V bratislavskej zoo chce aplikovať svoje skúsenosti z navrhovania zoologických záhrad a ochranárskych projektov v Severnej Amerike a Európe. Zoo v Bratislave chce dostať na svetovú úroveň.