Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Bratislava

Bratislava opäť otvorí mestský bazár, v júni bude zbierať použité veci

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Pavol Zachar

Predmety musia byť čisté, zachované, funkčné a kompletné.

Bratislava 7. júna (TASR) – Mesto Bratislava v spolupráci s mestskou organizáciou Odvoz a likvidácia odpadu (OLO) pripravujú ďalší mestský bazár. Konať sa bude cez víkend 26. – 27. júna. Nepotrebné, ale stále použiteľné veci bude možné nosiť do centrály OLO od 9. do 23. júna. TASR o tom informovala Linda Golejová z OLO.

„Cieľom zberu je zbaviť domácnosti nepotrebných vecí, ktoré by sa inak stali odpadom, a dať im tak druhú šancu. Tieto vyzbierané veci si budú môcť záujemcovia následne zakúpiť za symbolické ceny,“
priblížila Golejová.

Darovať je možné napríklad nečalúnený nábytok (okrem matracov), záhradný či detský nábytok, knižnice, kuchynské potreby (nie elektronické), záhradkárske potreby, športovú výbavu, bicykle, kolobežky, trojkolky, kancelárske a školské potreby, spoločenské hry, chovateľské potreby, niektoré hudobné nástroje, ale tiež knihy, časopisy, CD a DVD. Predmety však musia byť čisté, zachované, funkčné a kompletné.

Veci bude možné doniesť do centrály OLO na Ivanskej ceste vo vybraných dňoch a časoch, a to v stredy medzi 12.00 a 18.00 h a v piatky a soboty medzi 8.00 a 18.00 h. Organizátori však pripomínajú, že je naďalej potrebné dodržiavať hygienické opatrenia, teda rozstupy a rúška. „Vyzbierané predmety budú do podujatia v dostatočnej časovej karanténe a budú pripravené tak, aby boli počas podujatia neinfekčné,“ ubezpečujú.

Mestský bazár sa bude konať 26. a 27. júna v areáli Komunálneho podniku na Bazovej ulici, v čase od 10.00 do 18.00 h. Vyzbierané financie budú vedené na transparentom účte abudú použité na budovanie stabilného Bratislavského centra opätovného použitia. Na mieste bude možná i bezkontaktná platba kartou. Bližšie informácie sú na webovej stránke www.olo.sk.