Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Bratislava

V Petržalke sa dnes začína Seniorfest

Ilustračné foto Foto: TASR/Vladimír Benko

Ôsmy ročník podujatia potrvá do 18. októbra.

Bratislava 5. októbra (TASR) - Tréning pamäte, petangový turnaj, súťaž v kartách, besedy či výstava prác z tvorivej dielne - aj taký bude tohtoročný Seniorfest v bratislavskej Petržalke. Ôsmy ročník podujatia sa začína dnes o 16.00 h v Dome kultúry Zrkadlový háj akciou Kytica pozdravov a potrvá do 18. októbra.

Ako informuje mestská časť, okrem tanečno-zábavných a speváckych popoludní sa seniori môžu tešiť aj na návštevu Múzea Petržalského opevnenia – bunkra BS4 s odborným výkladom a opekačkou. "Zaujímavosťou programu Seniorfestu bude tiež humorné spracovanie svadby v podaní petržalských seniorov, pod názvom Petržalská svadba," uvádza samospráva.

V Klube 50 sa zase bude rozprávať o témach, ktoré oslovujú generáciu 50+ a seniori si budú môcť pozrieť tiež tri krátke dokumentárne filmy o medziľudských vzťahoch. S autorkou filmov potom budú aj diskutovať. Tvorivá dielňa pre seniorov, výstava fotografií, súťaž v kartovej hre Sedma, tanečná škola alebo čítanie poézie – to sú ďalšie akcie, ktoré Seniorfest ponúka.

Petržalka sa tento rok tiež zapája do akcie Jablkové hodovanie. "Je to vlastne oslava úrody jabĺk, plodov práce našich pestovateľov a záhradkárov, ale tiež dobrých kuchárov a gazdiniek, ktoré toto ovocie vedia chutne spracovať," dodala mestská časť.