Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Bratislava

Petržalské knižnice budú otvorené aj počas letných prázdnin

Ilustračné foto Foto: TASR/Katarína Čižmáriková

Výnimkou bude len pobočka pre deti a mládež v budove Základnej školy Dudova 2, ktorá je v lete prispôsobená prevádzke školy. Otvorená preto bude od 1. do 10. júla a od 17. do 31. augusta.

Bratislava 22. júna (TASR) - Dvere knižníc v bratislavskej Petržalke ostávajú otvorené aj počas letných prázdnin. Verejnosť môže okrem nich navštíviť aj 8. ročník Knižného kolotoča alebo využiť ponuku samoobslužnej knižnice na letnej pláži na Tyršovom nábreží.

Miestna knižnica Petržalka roztočí 8. júla pri spievajúcej fontáne pred budovou Technopolu v mestskej časti Knižný kolotoč. Táto už tradičná akcia dáva druhú šancu všetkým knihám. "Tie sa vďaka nej točia v rukách Petržalčanov úplne zadarmo. Ďalší kolotoč roztočia knihovníci pri fontáne o mesiac neskôr 5. augusta," informovala TASR Michaela Platznerová z Miestneho úradu Bratislava-Petržalka.

Ľudia, ktorí si chcú knihu alebo časopis prečítať pri vode alebo v parku, môžu využiť ponuku samoobslužnej knižnice na letnej pláži na Tyršovom nábreží. "Stretnúť sa tam môžu so slovenskými autormi, ktorí predstavia svoje knihy a aj s ilustrátormi, ktorí zas povedú detské výtvarné dielne," priblížila Platznerová. Chýbať nebudú ani podvečerné literárne stretnutia so slovenskými autormi obľúbených románov, čítanie knižných ukážok či autogramiáda.

Pobočky Miestnej knižnice Petržalka budú počas celých letných prázdnin otvorené. Výnimkou bude len pobočka pre deti a mládež v budove Základnej školy Dudova 2, ktorá je v lete prispôsobená prevádzke školy. Otvorená preto bude od 1. do 10. júla a od 17. do 31. augusta.