Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Bratislava

BRATISLAVA: Viaceré miestne úrady skracujú tento týždeň pracovný čas

Ilustračné foto Foto: TASR/Henrich Mišovič

Úrad v bratislavskom Novom Meste má tento týždeň úradné hodiny skrátené do 14.00 h a v piatok do 13.00 h.

Bratislava 10. augusta (TASR) – Mimoriadne horúce počasie má vplyv aj na pracovný čas úradov mestských častí v Bratislave. O jeho skrátení informujú na svojich webových stránkach.

Len na predpoludnie, do 12.00 h, skrátil do piatka (14.8.) úradné hodiny Miestny úrad Bratislava–Staré Mesto. Opatrenie sa však netýka Centra služieb občanom, ktoré je v pondelok a v stredu k dispozícii do 17.00 h.

Úrad v bratislavskom Novom Meste má tento týždeň úradné hodiny skrátené do 14.00 h a v piatok do 13.00 h. Podobne aj v Lamači či v Rusovciach rozhodla samospráva o tom, že úradné hodiny sa v priebehu tohto týždňa skončia o 14.00 h. Vo Vajnoroch fungujú oddelenia miestneho úradu do 12.00 h, výnimkou je streda, keď sú k dispozícii aj od 13.00 do 14.00 h. Pracovný čas miestneho úradu v Jarovciach upravili už na začiatku leta smernicou o skrátení úradných hodín počas mimoriadne teplých dní. V takéto dni, keď teplota v neklimatizovanej miestnosti presahuje 28 stupňov, sa úradné hodiny končia o 14.00 h, v piatok o 13.00 h.

V Dúbravke zvažujú skracovať pracovný čas zamestnancov. "Na každom oddelení však v oficiálnych úradných hodinách bude vždy aspoň jeden zamestnanec," uviedla hovorkyňa Dúbravky Lucia Marcinátová. V Devínskej Novej Vsi upravili zatiaľ pracovnú dobu nadnes, pričom podateľňa, miesto prvého kontaktu, je aj dnes otvorená v bežných stránkových hodinách do 17.00 h. Ku skráteniu pracovnej doby nepristúpia na miestnom úrade v Petržalke. "Budova je plne klimatizovaná, nepotrebujeme preto robiť takéto opatrenia v dôsledku horúčav," uviedla hovorkyňa Petržalky Michaela Platznerová.