Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Bratislava

Počas sobotňajších udalostí v Bratislave zadržala polícia sedem osôb

Z národného pochodu za samostatné Slovensko 14. marca 2015 v Bratislave. Tento pochod sa snažili blokovať priaznivci iniciatívy Bratislava bez náckov. Na snímke účastníci národného pochodu na Hodžovom námestí v Bratislave. Foto: TASR/Michal Svítok

Po vypočutí všetkých prepustili.

Bratislava 15. marca (TASR) - V súvislosti so sobotňajšími (14.3.) zhromaždeniami a pochodom nacionalistov v uliciach Bratislavy predviedli policajti na výsluch sedem osôb. Po vypočutí všetkých prepustili.



Ešte pred začiatkom zhromaždenia na Hodžovom námestí polícia vypočúvala napríklad 17-ročného Púchovčana. Pri kontrole na Štefánikovej ulici u neho našli teleskopický obušok. "Na rovnakom mieste zadržali 20-ročného muža z okresu Senica, ktorý mal u seba dymovnicu," informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Bratislave Tatiana Kurucová.



Polícia predviedla na výsluch aj 18-ročnú ženu z okresu Trnava, dôvodom bola vlajka so zakázanými symbolmi.

"Už počas pochodu nacionalistov polícia zdržala 23-ročného muža, ktorý sa z Mariánskej ulice snažil dostať k sprievodu. Aj napriek výzvam sa Bratislavčan opakovane pokúšal prekonať blokádu policajtov, tí boli preto nútení voči nemu použiť donucovacie prostriedky," uviedla Kurucová.