Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Bratislava

Bratislava podporí projekty súvisiace so športovou infraštruktúrou

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Výsledkom podpory má byť vytvorenie prioritne exteriérových zón relaxu a miest pre športové aktivity pre Bratislavčanov.

Bratislava 22. septembra (TASR) – Mesto Bratislava podporí investície do športovej infraštruktúry. Na podporu projektov navrhlo dva milióny eur, o ktorých rozhodnú poslanci bratislavského mestského zastupiteľstva pri schvaľovaní rozpočtu na rok 2022. Záujemcovia sa môžu uchádzať o poskytnutie dotácie do 14. novembra. TASR o tom informovala hovorkyňa hlavného mesta Katarína Rajčanová.

"Prostriedky z grantu na podporu športovej infraštruktúry sú určené na výstavbu, rekonštrukciu a modernizáciu športových ihrísk, športových objektov, na šport a rekreáciu verejnosti alebo obstaranie materiálno-technickej základne športovej infraštruktúry," spresnila hovorkyňa.

Výsledkom podpory má byť vytvorenie prioritne exteriérových zón relaxu a miest pre športové aktivity pre Bratislavčanov. Minimálna suma dotácie pre jeden projekt je 10.000, maximálna 150.000 eur. Záujemcovia o dotáciu sa môžu o ňu uchádzať po zaregistrovaní sa v elektronickom systéme na webe bratislava.egrant.sk.

V tomto roku hlavné mesto podporilo 20 projektov sumou 742.800 eur.