Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Bratislava

BRATISLAVA: Potravinové trhy budú v Starej tržnici už každú sobotu

Priestor pred Starou tržnicou sa má viac zazelenať v porovnaní s predchádzajúcimi rokmi Foto: TASR/Tomáš Halász

Občianske združenie Aliancia Stará Tržnica totiž od soboty 21. marca zvyšuje ich frekvenciu. Na trhoch TRH-PIAC-MARKT návštevníci môžu nájsť sezónne, lokálne a regionálne remeselné potraviny.

Bratislava 20. marca (TASR) – Na potravinové trhy v Starej tržnici už budú môcť Bratislavčania chodiť každú sobotu. Občianske združenie Aliancia Stará Tržnica totiž od soboty 21. marca zvyšuje ich frekvenciu. Na trhoch TRH-PIAC-MARKT návštevníci môžu nájsť sezónne, lokálne a regionálne remeselné potraviny, ktoré predávajú samotní producenti i špeciality z ostatných regiónov Slovenska či zahraničia.

"Pri výbere trhovníkov dbáme na kvalitu ponúkaných produktov, pričom uprednostňujeme lokálnych producentov z okolia Bratislavy," vysvetľuje organizátorka trhov Illah van Oijen z Aliancie Stará Tržnica.

Predaj potravín, ktorý prebieha hlavne na prízemí tržnice, dopĺňajú sprievodné aktivity na balkóne a v okolitých prevádzkach. Spolu s trhmi sa konajú pravidelné burzy starožitností, kníh a oblečenia, ktoré sa periodicky striedajú s ďalšími špeciálnymi aktivitami.

"Počas trhu 21. marca burzy vystrieda špeciálny frankofónny trh, ktorý sa u nás koná v rámci aktuálne prebiehajúceho Mesiaca Frankofónie v Bratislave,"
dopĺňa Illah. Novinkou na trhoch bude tiež zberná nádoba na použitý kuchynský olej, ktorý môžu návštevníci v uzavretých plastových fľašiach odovzdať v info-pointe. Vyzbieraný olej bude ďalej postúpený na recykláciu.

Keďže 21. marec je považovaný tiež za prvý jarný deň, na trhu sa nájde niečo aj pre pestovateľov, a to výmenný kútik semienok a sadeničiek na balkóne. "Ak máte zároveň priestor pre vysadenie jednej či dvoch hriadok navyše, môžete sa zapojiť do projektu Vypestuj Dobro a bezplatne získať semienka reďkovky, mrkvy, šalátu, uhoriek a ďalšej zeleniny," vraví Illah.

V pravidelných detských dielňach, ktoré sa konajú v kaviarni TUTO v Starej tržnici, sa budú vyrábať venčeky a zvieratká z papiera.

Trhy sa nebudú v tržnici konať len vo sviatočné dni, ktoré v tomto roku pripadajú na soboty 4. apríla a 26. decembra.