Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Bratislava

Bratislava prerozdelí cez 80.000 eur pre tri neziskové organizácie

Nocľaháreň sv. Vincenta de Paul pre ľudí bez domova, archívna snímka. Foto: TASR

Maltézska pomoc získala dotáciu na projekt výdaju teplého jedla pre ľudí bez domova jedenkrát týždenne.

Bratislava 23. septembra (TASR) – Mesto Bratislava prerozdelí 86.625 eur na projekty troch neziskových organizácií. Depaul Slovensko získa od samosprávy dotáciu vo výške 60.000 eur, Maltézska pomoc Slovensko dostane 19.000 eur a organizácia Ulita 7625 eur. Vo štvrtok to schválilo bratislavské mestské zastupiteľstvo.

Organizácia Depaul, ktorá sa venuje v hlavnom meste pomoci ľuďom bez domova, použije peniaze z dotácie na prevádzku nocľahárne sv. Vincenta de Paul. Financie využije aj na krytie výdavkov na covidovú zónu, ktorú vytvorila v nocľahárni počas vrcholenia druhej vlny pandémie nového koronavírusu.

Maltézska pomoc získala dotáciu na projekt výdaju teplého jedla pre ľudí bez domova jedenkrát týždenne. Ľudom bez domova organizácia rozdáva aj vodu, ovocie, ochranné prostriedky i teplé oblečenie a obuv počas zimných mesiacov. Výdaj stravy zabezpečuje šesť až osem dobrovoľníkov organizácie pre zhruba 150 až 200 ľudí.

Občianske združenie Ulita pôsobí na Kopčianskej ulici v bratislavskej Petržalke, kde sa venuje deťom, mladým a rodinám. Dotáciu od mesta získalo na projekt revitalizácie voľnočasového areálu sídliska Kopčany. "Cieľom je obnovenie bezpečného priestoru na zmysluplné trávenie voľného času pre deti a mladých ľudí. Zámerom je revitalizovať športové ihrisko. Našou prioritou je zvýšiť dostupnosť športových a komunitných podujatí pre všetkých obyvateľov sídliska,“ uviedlo združenie vo svojej žiadosti.