Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Bratislava

Ružinovčania sa môžu bezplatne zbaviť starého domáceho elektroodpadu

Ilustračné foto Foto: TASR/Oliver Ondráš

Podmienkou ale je, aby sa záujemcovia prihlásili na miestnom úrade, a to do stredy (13.4).

Bratislava 11. apríla (TASR) – Obyvatelia bratislavského Ružinova sa môžu opäť zbaviť starých a nepotrebných domácich elektrospotrebičov. Mestská časť pre nich v spolupráci so Združením výrobcov elektrospotrebičov pre recykláciu Envidom pripravila na sobotu (16.4.) ich bezplatný zber. Podmienkou ale je, aby sa záujemcovia prihlásili na miestnom úrade, a to do stredy (13.4). TASR o tom dnes informovala ružinovská hovorkyňa Marianna Šebová.

Prihlásiť sa do zberu elektroodpadu môžu Ružinovčania buď elektronicky na e-mailovú adresu zber@ruzinov.sk, alebo telefonicky na číslo 02/48 28 44 54. V žiadosti treba uviesť meno a priezvisko záujemcu, adresu a telefonický kontakt, ale zároveň aj počet a druh odnášaných elektrospotrebičov.

V deň odvozu, teda v sobotu, je potrebné do 8.00 h vyložiť elektroodpad do vchodu bytového domu alebo za bránu rodinného domu a zároveň zabezpečiť vstup do týchto priestorov. To znamená, že nenechávať elektroodpad v bytoch, pivniciach či na povalách. Mestská časť zároveň upozorňuje, aby Ružinovčania nenechávali elektroodpad voľne na ulici. Neoprávnení zberači by ho mohli neodborne rozobrať a časti odpadu by mohli skončiť na čiernej skládke.

Nepotrebný elektroodpad z ružinovských domácností sa bezplatne zbiera dvakrát ročne. Takto vyzbierané spotrebiče nekončia na skládkach, ale putujú na ekologickú recykláciu. Zároveň spoločnosť Envidom venuje za každý vyzbieraný kilogram odpadu päť centov bratislavskej zoologickej záhrade na výstavbu pavilónu vlkov.