Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Bratislava

Bratislava sa pripravuje na horúčavy, budú k dispozícii i cisterny

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Verejnosť môže od štvrtka (6.8.) využiť zľavu na vstup do Areálu zdravia na Zlatých Pieskoch.

Bratislava 4. augusta (TASR) - Hlavné mesto Slovenska zažije najbližšie dni horúčavy, magistrát dnes preto opäť pristavil cisternu s vodou na Hlavnom námestí. V Bratislave pribudne aj druhá cisterna, a to v piatok (7.8.) na Poštovej ulici.

"Chceme, aby sa počas víkendu mohlo osviežiť čo najviac ľudí," informovala TASR hovorkyňa hlavého mesta Ivana Skokanová. Polievať budú aj ulice v centre a širšom centre mesta, ktoré by mali ochladiť vzduch a cesty.

Verejnosť môže od štvrtka (6.8.) využiť zľavu na vstup do Areálu zdravia na Zlatých Pieskoch. Cena lístka budú dve eurá pre každého návštevníka. Všetky opatrenia sú predbežne plánované do pondelka (10.8.).

Skokanová pripomína, že osvieženie ponúkajú aj mestské pitné fontánky, ktoré sú v správe mesta v ôsmich lokalitách - Panská ulica, Hviezdoslavovo námestie (dve fontány), Župné námestie, Námestie SNP, Hlavné námestie, Čitáreň u Červeného raka a Prašná bašta.

Letné počasie sa odrazilo aj na návštevnosti mestských kúpalísk. "Už teraz vieme, že návštevnosť kúpalísk bude túto sezónu vyššia ako minulý rok," povedal Jozef Chynoranský, riaditeľ mestskej organizácie STaRZ, ktorá spravuje mestské kúpaliská.

V júli sa ich návštevnosť vyšplhala takmer na rekordný počet, a to na viac ako 120.000 návštev. V porovnaní s minulým rokom, kedy v júli prišlo na kúpaliská asi 65.000 návštevníkov, ide o takmer dvojnásobok.

Medzi najčastejšie využívané patrí kúpalisko Rosnička, ktoré doteraz navštívilo viac ako 53.000 ľudí. Za ním nasleduje Areál Zdravia Zlaté piesky s návštevnosťou takmer 35.000 ľudí za sezónu 2015. V porovnaní s minulým rokom sa zvýšila návštevnosť všetkých bratislavských kúpalísk.