Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Bratislava

Na Šafárikovom námestí sa osádzajú netradičné kvetináče

Na snímke rekonštrukčné práce na Šafárikovom námestí smerom na Štúrovú ulicu 6. novembra 2015 v Bratislave. Foto: TASR/Martin Baumann

Úprava na Šafárikovom námestí je súčasťou dokončovacích prác na projekte rekonštrukcie Starého mosta a okolia.

Bratislava 8. decembra (TASR) - Na Šafárikovom námestí v Bratislave sa v týchto dňoch pracuje na úprave veľkokapacitných kvetináčov, do ktorých budú vysadené magnólie. Parkový priestor sa vďaka nej rozšíri k samotnej vozovke, smerom k Starému mostu. "Magnólie budú zavlažované systémom zachytávania zrážok cez drážky v zemi, ktoré budú prekryté mriežkou tak, aby dažďovú vodu odvádzali priamo ku koreňom," vysvetlila hovorkyňa hlavného mesta Ivana Skokanová.

Na Šafárikovom námestí vysadíme do týchto "kvetináčov" magnólie. Drážky v zemi budú prekryté mriežkou tak, aby dažďovú vodu odvádzali priamo ku koreňom.

Posted by Bratislava - Magistrát hlavného mesta SR on Monday, December 7, 2015


Úprava na Šafárikovom námestí je súčasťou dokončovacích prác na projekte rekonštrukcie Starého mosta a okolia. Podľa informácií Skokanovej ostáva na petržalskej strane už len dokončiť napojenie koľají na most a vybaviť zastávky doplnkami, ako sú prístrešky, automaty na lístky a pod. Na moste je zase potrebné dokončiť pokládku koľají a uloženie inžinierskych sietí, výplne zábradlí, osvetlenie. "Všetky stavebné práce ukončíme podľa plánu 15. decembra tohto roku," uistil primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal.

Po tomto dátume sa už budú odstraňovať iba prípadné chyby alebo budú prebiehať práce súvisiace s odstraňovaním technicko-organizačného zabezpečenia stavby. Z celkovej sumy projektu, ktorá je 70 miliónov eur, zostáva uhradiť už len približne 7.300.000 eur.