Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Bratislava

Bratislavské Staré Mesto podporí z dotácií ďalšie projekty

Ilustračná snímka. Foto: TASR Dano Veselský

V rámci staromestskej dotačnej schémy pre životné prostredie bude podporený projekt vybavenia detského ihriska pri Materskej škole Javorinská novými hracími prvkami.

Bratislava 18. mája (TASR) – Bratislavské Staré Mesto finančne podporí ďalšie projekty v oblasti sociálnej starostlivosti a životného prostredia. Rozhodli o tom v utorok miestni poslanci schválením návrhu malých dotácií a dotácií v rámci staromestskej dotačnej schémy.

V rámci malých dotácií v oblasti sociálnej starostlivosti budú podporené tri subjekty. Ide o Echo - združenie na pomoc ľuďom s mentálnym postihnutím, ktoré plánuje rôzne klubové stretnutia, divadelné predstavenia či výlety do prírody. Dotáciu dostane aj občianske združenie Stopa Slovensko na zabezpečenie terénnej sociálnej služby pre ľudí bez domova a tiež OZ Odyseus na projekt terénnej práce vo vylúčených komunitách na ochranu pred novým koronavírusom.

Rovnako tri projekty budú podporené v rámci malých dotácií v oblasti životného prostredia. Pôjde o revitalizáciu okolia Bartókovej ulice zameranú na výsadbu zelene či obnovu lavičiek, o vytvorenie záhrady na spríjemnenie pobytu obyvateľom v špecializovanom zariadení pre seniorov po náročnej izolácii spôsobenej pandémiou a o revitalizáciu zelene v okolí Palisád 15 a 17 a Koreničovej ulice 7 a 9.

V rámci staromestskej dotačnej schémy pre životné prostredie bude podporený projekt vybavenia detského ihriska pri Materskej škole Javorinská novými hracími prvkami.