Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Bratislava

Bratislava Tourist Board vytvorila sériu on-line prehliadok

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Diváci sa tak môžu dozvedieť nielen zaujímavosti, vtipné fakty a legendy, ale uvidia aj miesta, kde sa návštevník bežne nedostane.

Bratislava 2. apríla (TASR) – Bratislavská organizácia cestovného ruchu Bratislava Tourist Board (BTB) vytvorila a postupne zverejní na webe visitbratislava.com/somdoma sériu moderovaných on-line prehliadok, ktoré predstavia pamiatky a atrakcie Bratislavy. Diváci sa tak môžu dozvedieť nielen zaujímavosti, vtipné fakty a legendy, ale uvidia aj miesta, kde sa návštevník bežne nedostane. TASR o tom informoval Maroš Plitko z BTB.

Organizácia sa takto rozhodla podporiť miesta, ktoré prišli pre situáciu okolo pandémie nového koronavírusu o návštevníkov a musia byť teraz zatvorené. Zároveň chce podporiť cestovný ruch domácimi obyvateľmi po kríze. "Ideou celého projektu je ukázať Bratislavčanom, ale aj všetkým Slovákom turisticky navštevované miesta, ktoré však možno ani sami ešte vôbec alebo už dlhšie nenavštívili. Našou snahou je ich podporiť a prezentovať v tomto ťažkom čase, ktorý zasiahol najmä odvetvie cestovného ruchu," vysvetlila predsedníčka predstavenstva BTB Alžbeta Melicharová.

BTB nakrútilo 15 on-line prehliadok s moderátorkou, ktorá predstaví bližšie napríklad Bratislavský hrad, Primaciálny palác, ale aj Národný salón vín či pamiatky modernej architektúry a ďalšie miesta. Prehliadky budú zverejnené približne každé tri dni na stránke visitbratislava.com/somdoma a na sociálnych sieťach.

Na webe BTB je zverejnený aj priebežne aktualizovaný zoznam bratislavských inštitúcií, ako múzeá, galérie, divadlá, reštaurácie i e-shopy lokálnych dizajnérov, ktoré zareagovali na situáciu okolo nového koronavírusu a vytvárajú on-line obsah, živé vysielania a poskytujú okienkový predaj či donášku. Stránka ponúka aj výučbu slovenského i cudzích jazykov.