Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Bratislava

Univerzita Komenského chce tiež riešiť situáciu v Karloveskej zátoke

Na archívnej snímke budova Univerzity Komenského v Bratislave. Foto: TASR Dano Veselský

Na chýbajúci chodník a prepojenie frekventovanej cyklotrasy s Mostom Lafranconi upozornila minulý týždeň karloveská samospráva.

Bratislava 22. júna (TASR) – Univerzita Komenského v Bratislave deklaruje záujem o spoluprácu pri riešení chýbajúceho chodníka medzi starou lodenicou a Mostom Lafranconi v Karloveskej zátoke.

Zdôrazňuje, že financie na výstavbu síce nemá, rada však príjme návrh konkrétneho projektu mestskej časti Karlova Ves a hlavného mesta. Reaguje na výzvu mestskej časti, aby začala riešiť dlhodobý problém peších, cyklistov a bežcov.

Univerzita poznamenáva, že na úrovni zástupcov mestskej časti, hlavného mesta a UK sa k danej téme uskutočnilo už vo februári tohto roka spoločné stretnutie. Už na ňom mala univerzita deklarovať záujem o spoluprácu.

„UK nemá zdroje na vybudovanie chodníka alebo cyklotrasy v danom území, preto s potešením prijmeme návrh konkrétneho projektu zo strany nášho partnera hlavného mesta v spolupráci s mestskou časťou," uvádza univerzita v stanovisku pre TASR s tým, že je otvorená ďalšej komunikácii a spolupráci v rámci možných zákonných riešení.

Na chýbajúci chodník a prepojenie frekventovanej cyklotrasy s Mostom Lafranconi upozornila minulý týždeň karloveská samospráva. Univerzitu ako vlastníka pozemku vyzvala, aby situáciu začala riešiť. Mestská časť poukazuje v tejto súvislosti na to, že úsek je plný jám a po daždi značne blatistý.

Cyklisti z Devína, Dúbravky či Karlovej Vsi majú podľa samosprávy dve možnosti, ako sa dostať do mesta a späť. „Buď využijú existujúcu obchádzku popri botanickej záhrade s krkolomným slalomom okolo autobusovej zastávky a pomedzi mohutné piliere, alebo druhý slalom cez Karloveskú zátoku, kde ich čakajú jamy a po daždi aj blato," uviedol hovorca mestskej časti Branislav Heldes.