Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Bratislava

Pri nehode električiek v Karlovej Vsi sa zranila staršia žena

Ilustračné foto. Foto: TASR - Pavol Zachar

Viacerí vodiči prostredníctvom dopravných aplikácií zároveň hlásia, že na Botanickej a v okolí sa tvoria kolóny.

Bratislava 24. mája (TASR) - Pri pondelkovej rannej nehode električiek v bratislavskej Karlovej Vsi na Botanickej ulici sa zranila staršia žena. Pre TASR to uviedla hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby SR Alena Krčová.

"Záchranári ošetrili ženu s úrazom dolnej končatiny a pri vedomí ju previezli do nemocnice," spresnila hovorkyňa.

K zrážke dvoch električiek došlo v pondelok ráno v Karlovej Vsi na Botanickej ulici. Nehoda obmedzila aj MHD, v úseku musela premávať náhradná autobusová doprava. Električkové linky MHD 4 a 9, jazdiace z centra mesta do Karlovej Vsi, boli skrátené po tunel. Medzi zastávkami Pri kríži a Kútiky premávali električky linky 4.

Viacerí vodiči prostredníctvom dopravných aplikácií zároveň hlásia, že na Botanickej a v okolí sa tvoria kolóny.

Dopravný podnik Bratislava (DPB) predpokladá škody po rannej zrážke dvoch električiek v bratislavskej Karlovej Vsi v desiatkach tisíc eur. Udalosť je podľa dopravcu v štádiu vyšetrovania. Pre TASR to uviedla hovorkyňa DPB Ľubica Melcerová a zároveň potvrdila informácie zdravotných záchranárov o zranení jednej z cestujúcich, ktorá bola prevezená do nemocnice.

Polícia spresnila, že k zrážke električiek došlo na zastávke MHD Botanická, a to z doposiaľ presne nezistených príčin. "Obaja vodiči električiek boli podrobení vykonaniu dychovej skúšky na zistenie prítomnosti alkoholu v dychu, tie sa skončili s negatívnym výsledkom," informoval TASR hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Michal Szeiff. Spôsobenú škodu odhadla polícia zhruba na 80.000 eur. "Vyšetrovaním presných príčin a okolností, za akých k nehode došlo, sa zaoberajú policajti Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave IV," podotkol Szeiff.