Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Bratislava

V starom Lamači chcú zriadiť chýbajúcu predajňu potravín

Ilustračné foto Foto: TASR

Predajňa by bola umiestnená v prevádzkovej budove kúpaliska Lamač.

Bratislava 24. februára (TASR) – V bratislavskom Lamači hľadajú prevádzkovateľa malých potravín, ktoré by uľahčili život najmä seniorom v jeho starej časti. Predajňa by bola umiestnená v prevádzkovej budove kúpaliska Lamač, ktoré patrí pod Správu telovýchovných a rekreačných zariadení (STARZ) hlavného mesta SR Bratislavy.

Starosta Lamača Peter Šramko objasnil, že predajňou potravín sa zaoberajú s poslancami mestskej časti dlhšie, aj na základe podnetov starších občanov. "Najviac seniorov býva práve v starom Lamači a tí sú nútení aj pre malé nákupy chodiť do sídliskovej časti Lamača. Potraviny by však určite využili nielen seniori," vysvetlil starosta.

Mestská časť už dostala od STARZ-u súhlasné stanovisko s umiestnením potravín v budove, ktorej spodná časť je počas letnej sezóny prenajímaná pre potreby bufetu na kúpalisku.

"Hľadáme preto záujemcov, ktorí by o prevádzkovanie potravín na tomto mieste mali záujem. Uvedomujeme si, že každý bude zvažovať rentabilitu takéhoto obchodu. Verím však, aj starý Lamač bude mať svoje potraviny," povedal Šramko.

Prípadní záujemcovia sa musia prihlásiť do verejno-obchodnej súťaže na prenájom priestorov, ktorú vyhlási STARZ.