Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Bratislava

Boris Moťovský už nešéfuje bratislavskej záchranke

Ilustračné foto Foto: TASR/Michal Svítok

Z postu riaditeľa Záchrannej zdravotnej služby Bratislava odišiel na vlastnú žiadosť.

Bratislava 11. apríla (TASR) - Šéf štátnej bratislavskej záchranky Boris Moťovský skončil vo funkcii. Z postu riaditeľa Záchrannej zdravotnej služby Bratislava odišiel na vlastnú žiadosť. "Pracovný pomer MUDr. Borisa Moťovského sa skončil 21. marca 2016," potvrdila pre TASR hovorkyňa ministerstva zdravotníctva Stanislava Pondelová.

Moťovský viedol bratislavskú záchranku, ktorá má desiatky staníc vo viacerých krajoch, za prvej aj druhej vlády Roberta Fica (Smer-SD). Naposledy bol na jej čele od apríla 2012. Do funkcie ho nominovala exministerka Zuzana Zvolenská (nominantka Smeru-SD).

Jej rozhodnutie sa vtedy nepáčilo jej predchodcovi Ivanovi Uhliarikovi (KDH). Dôvodom bol niekoľkomiliónový tender na nákup 140 sanitiek v roku 2009. Prvú súťaž Úrad pre verejné obstarávanie zrušil, mala byť ušitá na mieru jednému uchádzačovi, pripomienky mal aj k druhej. Moťovský pochybenia odmietal.

Kým za prvého pôsobenia riešil Moťovský nákup sanitiek, teraz sa venoval ich obnove. Koncom minulého roka podpísal za bratislavskú aj košickú záchranku zmluvu s bratislavskou firmou Sleek Invest za takmer 3,5 milióna eur na opravu 140 sanitiek. Ide o skoro všetky vozidlá oboch štátnych záchraniek. Spomínanú sumu majú splácať dva roky.