Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 6. máj 2024Meniny má Hermína
< sekcia Bratislava

Záhorská Bystrica má viac ako 5000 obyvateľov

starosta Jozef Krúpa Foto: TASR

Päťtisícim obyvateľom sa stal P. Piterka, ktorý spolu s rodičmi a bratom získal potvrdenie o trvalom pobyte a stal sa tak súčasne právoplatným a aj výročným obyvateľom mestskej časti Bratislavy.

Bratislava 6. apríla (TASR) - Bratislavská mestská časť Záhorská Bystrica prekročila v počte obyvateľov päťtisícovú hranicu. Päťtisícim obyvateľom sa stal deväťročný Patrik Piterka, ktorý spolu so svojimi rodičmi a mladším bratom získal potvrdenie o trvalom pobyte a stal sa tak súčasne právoplatným a aj výročným obyvateľom mestskej časti.

Patrikovi odovzdal spomienkový darček starosta mestskej časti Jozef Krúpa, malý školák sa podpísal do pamätnej knihy Záhorskej Bystrice, kde zostane záznam o tejto udalosti. "Verím, že Patrik i celá jeho rodina nájde v Záhorskej Bystrici zázemie pre spokojný a šťastný život,“ uviedol pri tejto príležitosti starosta Záhorskej Bystrice.

Záhorská Bystrica patrí k najdynamickejšie sa rozvíjajúcim bratislavským mestským častiam. Primárnym dôvodom nárastu obyvateľov je výstavba rodinných domov a rezidentských projektov, ktoré sa v posledných desiatich rokoch podpísali na bezmála zdvojnásobnení počtu obyvateľov. Do mestskej časti prichádzajú hlavne mladé rodiny s predškolskými a školopovinnými deťmi. "V súvislosti s výstavbou očakávame, že demografická krivka v najbližších rokoch zaznamená ďalší skokový nárast. Predpokladáme, že v časovom horizonte dvoch rokov sa počet obyvateľov mestskej časti zvýši o ďalších 2000 obyvateľov,“ skonštatoval Krúpa.

S prílivom mladých rodín rozširuje mestská časť aj kapacity materskej a základnej školy. Začiatkom roka rozšírila kapacity pre umiestnenie predškolákov v materskej škole na Hargašovej ulici o 20 miest a v priebehu budúceho roku plánuje navýšenie o ďalších 40 miest. Začiatkom septembra tohto roku chce do užívania odovzdať aj novú časť objektu základnej školy, čím rozšíri jej kapacitu o 60 miest.