Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Bratislava

V Bratislave rokujú zastupiteľstvá v takmer polovici mestských častí

Foto: TASR

Poslanci sa zídu v Petržalke, Starom Meste, Ružinove, Karlovej Vsi, Dúbravke, ale aj v Rači, Vrakuni či Podunajských Biskupiciach.

Bratislava 22. septembra (TASR) – Dnešok je dňom rokovaní zastupiteľstiev v bratislavských mestských častiach. Poslanci sa zídu v Petržalke, Starom Meste, Ružinove, Karlovej Vsi, Dúbravke, ale aj v Rači, Vrakuni či Podunajských Biskupiciach.

Petržalka

Najdôležitejším bodom rokovania petržalských poslancov je schvaľovanie zásad parkovacej politiky v mestskej časti, ktoré by mali platiť od začiatku roku 2016. Poslanci majú okrem iného schváliť aj výšku poplatkov za rezidentské karty, ktoré zabezpečia držiteľom parkovacie miesto na vyhradených parkoviskách na komunikáciách v správe mestskej časti. Kartu môžu získať obyvatelia Petržalky, ktorí sú vlastníkmi alebo užívateľmi vozidla a majú vodičské oprávnenie. Na jeden byt môžu byť vydané maximálne tri parkovacie karty. Cena za prvú rezidentskú kartu je 60, za druhú 90 a tretiu 120 eur. V návrhu sa tiež uvažuje o tzv. abonentskej karte, ktorú môžu získať nerezidenti. Cena za túto kartu je stanovená na 800 eur ročne.

Ružinov

V Ružinove bude témou rokovaní aj dnes stav a činnosť príspevkových organizácií, napríklad ružinovského podniku verejnoprospešných služieb, ktorý ešte pred prázdninami vyvolal roztržku medzi poslancami a starostom mestskej časti. Časť poslancov navrhla znížiť počet členov predstavenstva podniku z troch na jedného, starosta však toto uznesenie nepodpísal, považuje ho totiž za nevýhodné pre mestskú časť.

Staré Mesto a Dúbravka

V Starom Meste sa budú venovať príprave koncepcie kultúrnej politiky mestskej časti, ktorá sa má realizovať v rokoch 2016 až 2020. V Dúbravke budú schvaľovať zmenu rozpočtu, ktorá sa týka presunu financií na rekonštrukciu priestorov pre materskú školu na Fedákovej ulici a takisto aj návrhom vytvoriť v lokalite Dražická komunitnú záhradu.

Rača, Vrakuňa, Karlova Ves, Podunajské Biskupice

V Rači majú na programe dotácie mestskej časti a taktiež petíciu za zmenu prevádzkových hodín v Rodinnom centre Ráčik. Vo Vrakuni sa plánujú zaoberať výstavbou podzemných garáži či dobrovoľnými občianskymi hliadkami, v Karlovej Vsi zasa prenájmom pre Asociáciu prijímateľov sociálnych služieb Slovenskej republiky (APSSSR), v Podunajských Biskupiciach je už v programe aj plán zimnej údržby.