Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Bratislava

Bratislavská Karlova Ves čistí a dezinfikuje materské školy

Ilustračná snímka Foto: TASR/Jakub Kotian

Mestská časť má v zriaďovateľskej pôsobnosti deväť materských škôl, ktoré navštevuje 950 detí.

Bratislava 14. mája (TASR) – Materské školy (MŠ) v bratislavskej Karlovej Vsi sa pripravujú na možný návrat detí. Mestská časť tak reaguje na aktuálny vývin situácie súvisiacej s novým koronavírusom a postupné uvoľňovanie niektorých opatrení. V súčasnosti sa vnútorné i vonkajšie priestory umývajú a dezinfikujú. TASR o tom informoval hovorca Karlovej Vsi Branislav Heldes.

"S veľkým potešením sledujeme ústup pandémie na Slovensku, upokojovanie situácie. A zaznamenali sme, že sa blíži termín možného otvorenia našich predškolských zariadení, na čo sa veľmi tešíme, pretože materské školy chýbajú nielen rodičom, ale aj deťom a učiteľkám," skonštatovala starostka Karlovej Vsi Dana Čahojová.

Mestská časť všetky škôlky upratuje a dezinfikuje, čo sa týka vnútorných i vonkajších priestorov. Upratovačky čistia všetky herne, hygienické zariadenia, šatne, chodby, schodiská a jedálne. Čistenie sa týka tiež areálov materských škôl vrátane hracích prvkov. "Zameriavame sa na čistenie a dezinfekciu hračiek, skladačiek aj stavebníc. Chceme deťom zabezpečiť návrat do krásneho a hygienicky čistého prostredia," poznamenala Monika Šuleková, riaditeľka MŠ Kolískova 14.

Mestská časť má v zriaďovateľskej pôsobnosti deväť materských škôl, ktoré navštevuje 950 detí.