Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Bratislava

Bratislavčania môžu pripomienkovať návrh PAAS pre Ružovú dolinu

Na archívnej snímke vyhradené parkovanie pre rezidentov PAAS. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Reguláciu spustíme na prelome júna/júla, podotýka magistrát s tým, že o presnom termíne bude informovať.

Bratislava 16. mája (TASR) – V bratislavskom Ružinove môžu obyvatelia pripomienkovať návrh projektu organizácie dopravy pre lokalitu Ružová dolina. Ide o lokalitu, ktorá sa má začleniť do Bratislavského parkovacieho asistenta (PAAS), kde platí celomestská parkovacia politika. Stať by sa tak malo na prelome júna a júla. Informuje o tom hlavné mesto na sociálnej sieti.

Pripomienky k návrhu môžu obyvatelia posielať do 20. mája, a to prostredníctvom e-mailovej adresy parkovanie@bratislava.sk. Návrh projektu im zároveň predstavia zástupcovia mesta a mestskej časti na pondelkovom online stretnutí.

"Po zapracovaní pripomienok bude prebiehať vyznačovanie parkovacích miest a súvisiaceho dopravného značenia. Reguláciu spustíme na prelome júna/júla," podotýka magistrát s tým, že o presnom termíne bude informovať.

Prvými troma lokalitami, kde začal od 10. januára systém platiť, boli Tehelné pole v Novom Meste, Dvory 4 v Petržalke a Krasňany v Rači. V Ružinove platí PAAS od 23. marca v lokalite Starý Ružinov-východ a od 3. mája v lokalite Starý Ružinov-západ a zóne 500 bytov. V Starom Meste by sa mala 25. mája zapojiť lokalita Hlavná stanica – Blumentál. V júni je v pláne zapojenie časti Košická – Miletičova – Prievozská.