Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Bratislava

Bratislavské letisko v roku 2023 prepravilo vyše 1,8 milióna cestujúci

Letisko M. R. Štefánika v Bratislave. Foto: TASR - Martin Baumann

Bratislavské letisko vlani v rámci pravidelných leteckých liniek vybavilo viac ako 1,25 milióna cestujúcich. V nepravidelnej a ostatnej dopravy to bolo vyše 556.000 cestujúcich.

Bratislava 18. januára (TASR) - Bratislavské Letisko M. R. Štefánika v roku 2023 vybavilo viac ako 1,8 milióna cestujúcich na odletoch a príletoch. Miera obnovy počtu cestujúcich v porovnaní s predpandemickým rokom 2019 dosiahla 79 %. Oproti roku 2022 narástol počet prepravených cestujúcich o 29 %. Vo štvrtok o tom informovala hovorkyňa Letiska M. R. Štefánika v Bratislave Veronika Tóthová.

"Letisko tento rok prešlo viacerými výraznými novinkami, ktoré verím prispeli k lepšiemu výberu a komfortu pri cestovaní. Okrem spustenia online rezervácie parkovania, doplnenia služieb na letisku, sme priniesli destinácie akými sú Atény, Podgorica či litovský Kaunas. Zlomovým momentom bolo tiež spustenie pravidelných charterových letov diaľkovým lietadlom typu Airbus A350-900, ktorým sa otvárajú dvere aj ďalším interkontinentálnym destináciám," zhodnotil predseda predstavenstva a generálny riaditeľ Letiska M. R. Štefánika Dušan Novota.

Bratislavské letisko vlani v rámci pravidelných leteckých liniek vybavilo viac ako 1,25 milióna cestujúcich. V nepravidelnej a ostatnej dopravy to bolo vyše 556.000 cestujúcich. Najsilnejším mesiacom v roku 2023 bol august, keď letisko prepravilo takmer 309.761 cestujúcich na odletoch a príletoch.

Leteckí dopravcovia vlani prevádzkovali 38 pravidelných liniek do 34 destinácií v 18 krajinách. Medzi najobľúbenejšie pravidelné linky patrili Londýn, Miláno, Malta, Dublin či Skopje.