Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Bratislava

Bratislavské letisko vybaví v deň summitu viac ako 100 letov

Na archívnej snímke policajné auto hliadkuje pred Letiskom M. R. Štefánika v Bratislave. Foto: TASR - Michal Svítok

Prílet vládnych delegácií neovplyvnil prevádzku pravidelných a charterových letov. Všetky odlety a prílety sú vybavované podľa platného letového poriadku.

Bratislava 16. septembra (TASR) - Letisko Milana R. Štefánika v Bratislave má na dnešný deň naplánovaných spolu 103 odletov a pristátí. Počas štvrtkového (15. 9.) večera a dnešného dopoludnia pritom pristálo na letisku v slovenskom hlavnom meste spolu 20 vládnych delegácií.

"Prílet vládnych delegácií neovplyvnil prevádzku pravidelných a charterových letov. Všetky odlety a prílety sú vybavované podľa platného letového poriadku," uviedol generálny riaditeľ letiska Ivan Trhlík.



Letisko podľa jeho slov nezaznamenalo žiaden prípad cestujúceho, ktorý by z dôvodu dopravných obmedzení zmeškal svoj let. "Sme radi, že cestujúci boli disciplinovaní a vypočuli našu výzvu, aby sa na odlety dostavili s dostatočným časovým predstihom," doplnil Trhlík.

V rámci delegácií, ktoré prišli na Slovensko, napríklad v Bratislave pristál predseda Európskej komisie Jean-Claude Juncker, predseda Európskej rady Donald Tusk, nemecká kancelárka Angela Merkelová, francúzsky prezident Francois Hollande a mnohí iní.

Všetko o SUMMITE v Bratislave nájdete TU.