Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Bratislava

Bratislavské módne dni majú premiéru v Prahe

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

V stredu 12. októbra sa v historických priestoroch Smetanovej siene Obecného domu v Prahe predstaví deväť slovenských návrhárov a značiek, ktoré doplní dvojica českých dizajnérok.

Bratislava 7. októbra (TASR) - Po Londýne, New Yorku, Ríme a Viedni odprezentujú Bratislavské módne dni (BMD) to najlepšie zo slovenskej módnej scény v Prahe. V stredu 12. októbra sa v historických priestoroch Smetanovej siene Obecného domu v Prahe predstaví deväť slovenských návrhárov a značiek, ktoré doplní dvojica českých dizajnérok.

Počas prehliadky sa s výberom svojej tvorby predvedú stálice slovenskej módnej scény. Svoju tvorbu pražskému publiku predstavia Lukáš Kimlička, La Rena, Veronika Hložníková, Zuzana Haková, Richard Rozbora - Rozbora Couture, Lelkalor, Jana Pištejová, Katie Q, IvanaRosova Fashion Group spoločne s dvojicou českých návrhárok Tatianou Kovaříkovou a Alice Abraham.

"Za 11 rokov existencie BMD sme navštívili rôzne svetové metropoly, žiaľ, Praha medzi nimi nebola. Práve preto sme sa tento rok rozhodli vytvoriť tradíciu prezentácie slovenskej módy v krajine, ktorá je k nám, vo viacerých smeroch, najbližšie," uviedla riaditeľka Agentúry Promotion Mária Reháková. "Verím, že slovenská módna tvorba bude mať rovnaký úspech, ako majú v Bratislave na prehliadkach českí tvorcovia," dodala.

Kolekcie slovenských módnych návrhárov predvedú finalistky a víťazky súťaže Miss Slovensko, na móle nebude chýbať riaditeľka tejto súťaže a Miss Slovensko 2013 Karolína Chomisteková či Miss Slovensko 1999 Andrea Verešová. Tá bude aj krstnou mamou nového lifestylového mesačníka Slovenka TVOJ ŠTÝL, ktorý pokrstia počas večera.

Projekt BMD na Slovensku funguje 11 rokov. Počas roka prináša štyri série prehliadok. Jarná a jesenná časť trvá štyri dni, letná a exkluzívna prehliadka plesových šiat jeden večer. Prehliadky sú prezentáciou tvorby domácich i zahraničných módnych dizajnérov, ale i najnovších trendov svetových módnych značiek. Súčasťou BMD je projekt Nové tváre scény, ktorý dáva priestor mladým návrhárom presadiť sa v módnom biznise.

TASR informoval PR manažér BMD Michal Bartek.