Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Bratislava

Bratislavský kraj vyhlásil tender na dokumentáciu pre kampus zdravia

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

Predpokladaná hodnota zákazky je 99.640 eur. Kampus má vzniknúť v bratislavskej Petržalke.

Bratislava 24. januára (TASR) - Bratislavský samosprávny kraj (BSK) vyhlásil verejné obstarávanie na dokumentáciu na výstavbu kampusu zdravia a športu. Predpokladaná hodnota zákazky je 99.640 eur. Vyplýva to z oznámenia zverejneného vo vestníku Úradu pre verejné obstarávanie (ÚVO).

"Predmetom zákazky je dodanie dokumentácie pre územné rozhodnutie, dokumentácie pre realizáciu stavby vrátane inžinierskej činnosti a autorského dozoru pre stavbu s názvom Kampus zdravia a športu - primárna infraštruktúra," uviedol kraj v oznámení.

Ozrejmil aj niekoľko základných požiadaviek na navrhovanie stavby, ktoré napríklad sú návrh architektonicky zapadajúcej stavby do celkového profilu dotknutého územia či vytváranie peších a cyklistických prepojení, ktoré umožnia bezpečný a pohodlný priechod.

Kampus má vzniknúť v bratislavskej Petržalke. Prepojiť má aktivity stredoškolského vzdelávania, profesionálnej športovej prípravy i diagnosticko-rehabilitačného a výskumného pracoviska zameraného na prevenciu a osvetu verejného zdravia. Celkové predpokladané náklady odhaduje BSK asi na 62,5 milióna eur s DPH.