Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Bratislava

Bratislavský organový festival ponúka záverečné koncerty

Organ, archívne foto Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Vstupenky si návštevníci môžu zakúpiť hodinu pred koncertom v mieste konania.

Bratislava 18. júla (TASR) - V Hudobnej sieni Bratislavského hradu sa v nedeľu 19. júla na koncerte predstaví umelecký riaditeľ festivalu a jeden z najvýznamnejších slovenských organistov Marek Vrábel. V spolupráci so súborom starej hudby Musica aeterna (umelecký vedúci Peter Zajíček) uvedie svoj nový program s hudbou starých majstrov, ktorý festivalová dramaturgia nazvala Händlove koncerty.

Na záverečnom koncerte 4. ročníka festivalu v utorok 21. júla sa na pódiu stretnú dvaja poprední slovenskí interpreti a priatelia – organista Ján Vladimír Michalko a akordeonista Boris Lenko. Spoločne predstavia jedinečný projekt Organ & akordeón, ktorý vznikol na objednávku Bratislavského organového festivalu. Transkripcie skladieb pre dva klávesové nástroje, s netradičným využitím akordeónu ako druhého nástroja, zaznejú v Hudobnej sieni Bratislavského hradu tak, aby si poslucháči mohli vychutnať zaujímavý „stereo“ efekt dvoch nástrojov umiestnených na opačných stranách koncertnej sály. Oba koncerty začínajú o 17. hodine.

Vstupenky si návštevníci môžu zakúpiť hodinu pred koncertom v mieste konania. TASR informovala tlačová tajomníčka Marina Tolstova.