Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Bratislava

Bratislavským brehom Dunaja sa opäť dostane zvýšenej pozornosti

Snímka zo zberu odpadu pri brehu Dunaja počas akcie Zaži čisté rieky v Karloveskej zátoke v Bratislave 6. júna 2021. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Čistiť sa bude na petržalskej strane Dunaja, vo vodáckom areáli Zemník, vo Vlčom hrdle, Karloveskej zátoke i v mestskej časti Devín.

Bratislava 6. júna (TASR) – Bratislavským brehom Dunaja sa v nedeľu opäť dostane zvýšenej pozornosti. Hlavné mesto sa totiž zapája do celosvetovej výzvy River Cleanup a na viacerých miestach sa dunajské brehy opäť dočkajú čistenia. Výzva sa koná pri príležitosti Svetového dňa životného prostredia a Svetového dňa oceánov, tento víkend sú do aktivity Zaži čisté rieky zapojené viaceré slovenské mestá.

„Piaty jún je Svetový deň životného prostredia, pri tejto príležitosti sme sa rozhodli poupratovať po sebe, v prírode a v okolí našich vodných tokov,“ približujú organizátori. Čistiť sa bude na petržalskej strane Dunaja, vo vodáckom areáli Zemník, vo Vlčom hrdle, Karloveskej zátoke i v mestskej časti Devín.

Snímka zo zberu odpadu pri brehu Dunaja počas akcie Zaži čisté rieky v Karloveskej zátoke v Bratislave 6. júna 2021.
Foto: TASR - Pavel Neubauer


Organizátori zároveň upozorňujú, že z hygienických dôvodov by si mal každý doniesť rukavice a pevné vrece alebo tašku na zber odpadu. „Nezabudnite si zobrať fľašu vody. Robíme to aj preto, aby sme minimalizovali konzum, preferujeme to, čo už má každý doma, aby si priniesol so sebou,“ odkazujú.



Aktivitu na Slovensku a v zahraničí organizuje nezisková organizácia Human Health Institute - Inštitút pre ľudské zdravie v spolupráci s River Cleanup. Spoluorganizátorom podujatia v hlavnom meste je Asociácia bratislavských vodáckych klubov.

Záštitu nad projektom prevzal primátor Bratislavy Matúš Vallo a primátor Košíc Jaroslav Polaček.