Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Bratislava

Klienti DSS Rozsutec môžu využívať nový oddychový areál

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Roman Hanc

Domov sociálnych služieb Rozsutec sídli na Furmanskej ulici v Bratislave, poskytuje domov plnoletým fyzickým osobám s duševnými poruchami a poruchami správania.

Bratislava 3. augusta (TASR) – V Domove sociálnych služieb Rozsutec v bratislavskom Lamači môžu využívať nový oddychovo-technický areál. Na zveľadenie priestorov, v ktorých boli kedysi unimobunky, poskytol Bratislavský samosprávny kraj – správca zariadenia – 41 265 eur.

„Posedenie pod pergolou bude slúžiť na komunitné stretnutia, terapie, klienti si môžu posedieť s blízkymi alebo len tak relaxovať, keď bude pekné počasie,“ ozrejmila riaditeľka DSS Magdaléna Mihaliková. „Klienti nášho zariadenia môžu byť tak oveľa viac na čerstvom vzduchu,“ dodala.

Riaditeľka odboru sociálnych vecí Úradu BSK Marica Šiková ozrejmila, že ďalšie prístrešky pomôžu zariadeniu ako technické zázemie pre vozidlá a nádoby na triedený odpad. „Mysleli sme aj na osoby s pohybovými ťažkosťami a tak sme na tomto mieste vybudovali spevnenú plochu zo zámkovej dlažby,“ informovala.

DSS Rozsutec sídli na Furmanskej ulici v Bratislave, poskytuje domov plnoletým fyzickým osobám s duševnými poruchami a poruchami správania. Má kapacitu 32 miest a klientom pomáha ambulantnou, týždennou aj celoročnou formou.