Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Bratislava

Bufet na Partizánskej lúke zrekonštruujú, Bratislava zvažuje klzisko

Na archívnej snímke cyklisti kráčajú po chodníku v lesoparku Partizánska lúka v Bratislave. Foto: TASR - Jakub Kotian

Klzisko poskytne nový rozmer pre toto miesto a zároveň rozšíri ponuku miest, kam si v Bratislave počas zimy môžete zájsť zakorčuľovať, spresnil inštitút.

Bratislava 2. mája (TASR) – Bufet pri amfiteátri na Partizánskej lúke v Bratislave čaká rekonštrukcia. Mestské lesy v Bratislave už vyhlásili súťaž na stavebné práce, ktoré zahŕňajú rekonštrukciu budovy, úpravu spevnených plôch v okolí i vegetačné úpravy za odhadovaných 216.393 eur bez DPH.

Hlavné mesto spolu s Metropolitným inštitútom Bratislavy (MIB) pred pár týždňami predstavilo program obnovy verejných priestorov Bratislavy s názvom Živé miesta. Jeden z projektov sa týka aj bufetu na Partizánskej lúke, ktorá patrí medzi najnavštevovanejšie prírodné areály v hlavnom meste.

"Obnova bufetu, ktorý je súčasťou samotného amfiteátra, pomôže lepšej prevádzke a nový altán kruhového tvaru poskytne väčšiu ochranu proti dažďu a zároveň zvýši pôvodnú kapacitu vonkajšieho posedenia pri bufete. Konštrukcia v červenej farbe je odkazom na priľahlú dominantu – Červený most," priblížil MIB.

Mesto tu zároveň zvažuje v zimných mesiacoch klzisko, ktoré by "zapadlo" do amfiteátra pri bufete. "Klzisko poskytne nový rozmer pre toto miesto a zároveň rozšíri ponuku miest, kam si v Bratislave počas zimy môžete zájsť zakorčuľovať," spresnil inštitút.