Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Bratislava

Nová starostka Karlovej Vsi chce zabrániť neželanej výstavbe

Karlova ves Foto: TASR/Erik Máder

Čahojová v tejto súvislosti poukázala na to, že obyvatelia Karlovej Vsi sa rozhodli poskytnúť mandát až devätnástim nezávislým kandidátom na poslancov v 25 člennom zastupiteľstve.

Bratislava 16. novembra (TASR) – Nová starostka Karlovej Vsi, nezávislá kandidátka Dana Čahojová sa chce po nastúpení do úradu začať okamžite zaoberať kauzami výstavby v Karloveskej zátoke a na Starých gruntoch. Víťazstvo vo voľbách vníma ako prejav veľkej dôvery, ktorý zároveň prináša rovnako veľký záväzok zmeniť celkovú filozofiu riadenia mestskej časti.

Čahojová v tejto súvislosti poukázala na to, že obyvatelia Karlovej Vsi sa rozhodli poskytnúť mandát až devätnástim nezávislým kandidátom na poslancov v 25 člennom zastupiteľstve. "Myslím, že nám uverili, že to myslíme vážne, že našou prioritou je robiť a rozhodovať v prospech mestskej časti," povedal Čahojová.

Za najdôležitejšie prvé úlohy považuje preveriť plány na výstavbu v Karloveskej zátoke a na Starých gruntoch. "Bude potrebné urobiť audit, v akom štádiu sú tieto konania, aby sme zabránili nezvratným škodám, ktoré by mohli vzniknúť," povedala pre TASR. Maximálnu energiu chce venovať aj prípravám územných plánov zón, ktoré majú zabrániť neregulovanej výstavbe.