Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Bratislava

Čahojová na miestnom úrade v Karlovej Vsi žiadne čistky nechystá

Erb mestskej časti Bratislavy Karlovej Vsi Foto: Heraldický register SR

Starostka zdôraznila, že názor na efektívnosť úradu a jednotlivých oddelení si chce vytvoriť až potom, keď nastúpi do funkcie.

Bratislava 21. novembra (TASR) - Žiadna personálna rošáda, z ktorej by mali mať zamestnanci strach sa nechystá. Týmito slovami odpovedala novozvolená starostka mestskej časti Bratislava - Karlova Ves Dana Čahojová na otázku TASR, či už má predstavu o fungovaní miestneho úradu pod jej vedením i o ľuďoch, ktorí by mali funkcie úradu zabezpečovať.

Čahojová zdôraznila, že názor na efektívnosť úradu a jednotlivých oddelení si chce vytvoriť až potom, keď nastúpi do funkcie. "Chcem sa tiež osobne rozprávať so zamestnancami, ktorí budú chcieť na úrade pracovať aj po zmene starostu," uviedla Čahojová.

Za predčasné označila tiež úvahy o zmenách v organizačnej štruktúre úradu. "Vzhľadom k tomu, že chceme niektoré služby v mestskej časti zabezpečovať sami a nie prostredníctvom externých dodávateľov možno predpokladať, že niektoré oddelenia bude potrebné doplniť, no o konkrétnych krokoch je ešte skoro hovoriť," povedala Čahojová.

Prezradiť zatiaľ nechcela ani mená svojich najbližších spolupracovníkov. "S ľuďmi, ktorých chcem do tímu som už predbežne dohodnutá, no definitívne sa k tomu vyjadrím až po nástupe do úradu a ustanovujúcom zastupiteľstve," uviedla.

Dana Čahojová sa ako nezávislá kandidátka presadila vo voľbách starostu mestskej časti ako jedna z piatich uchádzačov. Od voličov získala 4847 hlasov, doterajšia starostka Karlovej Vsi Iveta Hanulíková (Smer-SD, SNS, SZS a SMS) dostala 3746 hlasov. Kandidát pravicovej koalície SIEŤ, SDKÚ-DS, KDH, SaS, MOST - HÍD, NOVA, SZ Pavol Bulla získal na treťom mieste 246O hlasov. Za nezávislého kandidáta Michala Makovníka hlasovalo 445 voličov, kandidátku strany Robíme to pre deti-SF Danu Kobidovú podporilo 148 účastníkov volieb.

V priebehu sobotňajších (15. 11.) komunálnych volieb hlasovalo v Karlovej Vsi 38,76 percenta oprávnených voličov.