Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Bratislava

Na české veľvyslanectvo v Bratislave doručili neznámu bielu látku

Zásah hasičov na českom veľvyslanectve. Foto: Alena Klepochová

Na mieste sú jednotky polície aj hasiči a záchranná zdravotná služba.

Bratislava 11. decembra (TASR) - Činnosť Veľvyslanectva Českej republiky na Slovensku dnes ochromila podozrivá zásielka. Do podateľne tu bol v obálke doručený podozrivý biely prášok. TASR o tom informoval bratislavský policajný hovorca Michal Szeiff.

Na Hviezdoslavovo námestie, kde sa veľvyslanectvo nachádza, vyslali svoje jednotky okrem polície aj hasiči a záchranná zdravotná služba.

Na miesto sa dostavili tri požiarne vozidlá a jedenásť hasičov, ktorí nález odborne zaistili do špeciálneho kontajnera a následne zaslali na Úrad verejného zdravotníctva, kde prebehne jej rozbor.

Szeiff priblížil, že udalosť im bola nahlásená o 10.00 hodine predpoludním. Do kontaktu s neznámou látkou podľa neho prišla jedna osoba. Priestory veľvyslanectva polícia zaistila.

S podozrivými zásielkami majú problém v Česku od minulého mesiaca. Dostali ich napríklad ministerstvá vnútra a financií. Obsahovali jed v životunebezpečnom množstve, odoslané boli zo Švédska a Slovinska.

Na rôzne úrady prišlo aj niekoľko ďalších podozrivých zásielok, v ktorých však jed nebol. Pre prípady z konca novembra sa zvýšila bezpečnostná ochrana ministerstiev a ďalších štátnych orgánov.

Zásielky s podozrivým obsahom dostali aj v utorok (9.12.) české rezorty spravodlivosti a vnútra.