Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Bratislava

Cestujúcich čaká od 8. januára zmena v MHD, pribudne linka 123

Dopravný podnik Bratislava upozorňuje cestujúcich, že od 8. januára 2015 ich čaká v zmena vo verejnej doprave. Týkať sa bude liniek číslo 20, 120 a 123.

Bratislava 21. decembra (TASR) - Dopravný podnik Bratislava (DPB) upozorňuje cestujúcich, že od 8. januára 2015 ich čaká v zmena vo verejnej doprave. Týkať sa bude liniek číslo 20, 120 a 123. TASR o tom informovala hovorkyňa Adriana Volfová.

"Linka číslo 20 bude mať po novom zahustený interval medzi spojmi. V rannej špičke budú niektoré spoje premávať po skrátenej trase z Devínskej Novej Vsi po Obchodný dom (OD) Saratov a odtiaľ na Žatevnú,"
uviedla hovorkyňa. Táto linka bude premávať po trase obojsmerne. Nové zastávky pre určené spoje sú Žatevná - Žatevná ulica, a Pekníková - Repašského ulica.

"Linka číslo 120 nebude vypravená," upozornila Volfová. Nová linka 123 zabezpečí obsluhu nákupného centra Bory Mall z Dúbravky a Lamača, v čase prevádzky obchodného centra.

Podľa hovorkyne DPB ide o naplnenie požiadavky na zabezpečenie dopravného spojenia do územia Bory z bezprostredne najbližších mestských častí. Styk autobusovej linky 123 s nosnou električkovou dopravou Karlovesko-Dúbravskej radiály je na zastávke OD Saratov, respektíve na konečnej Pri kríži. Tam je možné vykonať prestup. "Cestovný poriadok linky 123 sa prispôsobuje prevádzkovému času obchodného centra a bude včas pre cestujúcich zverejnený. Zmena v doprave sa zavádza od 8. januára," dodala Volfová.