Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Bratislava

Cesty v Bratislave už niekoľkokrát posypali, situáciu monitorujú

Ilustračné foto Foto: TASR

Cesty v Bratislave už niekoľkokrát posypali, stále však sneží. Hlavné mesto situáciu naďalej monitoruje a reaguje na každú situáciu.

Bratislava 25. januára (TASR) - Cesty v Bratislave už niekoľkokrát posypali, stále však sneží. Hlavné mesto situáciu naďalej monitoruje a reaguje na každú situáciu. Informovala o tom dnes jeho hovorkyňa Ivana Skokanová.

"Počas uplynulých 24 hodín bolo vydaných viacero príkazov na posyp cestných komunikácií v Bratislave," uviedla s tým, že dvakrát posypali celé mesto, čiastkových posypových výjazdov bolo viac.

V teréne je podľa hovorkyne od sobotného popoludnia 54 posýpačov a 89 pracovníkov, ktorí postupne zabezpečujú nielen zjazdnosť cestných komunikácií, ale aj ďalších verejných priestranstiev v Bratislave, ako sú chodníky, námestia, priechody pre chodcov či lávky.

"Dispečing oddelenia správy komunikácií Magistrátu hlavného mesta SR Bratislava monitoruje stav vozoviek a reaguje na každú vzniknutú situáciu. Pri nahlasovaní lokalít vyžadujúcich posyp spolupracuje dispečing hlavného mesta nielen s Dopravným podnikom Bratislava, ale aj s občanmi," informovala Skokanová.

Monitorovaná je aj situácia v mestskej hromadnej doprave. "Vozidlá MHD jazdia bez väčších meškaní, pri problémoch v kopcovitejších terénoch je okamžite vykonávaný posyp komunikácie tak, aby sa zabezpečila jej zjazdnosť. Na postupnom odstraňovaní chýb spôsobených počasím tak hlavné mesto pracuje," doplnila. Zároveň mesto vyzýva nielen vodičov, ale aj chodcov na opatrnosť.