Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Bratislava

Cez víkend spáchalo priestupky viac ako 2300 ľudí

Ilustračné foto. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Deklarujú, že dopravno-bezpečnostné opatrenia, ktoré sa začali cez víkend, budú aj v najbližšom období.

Bratislava 8. júna (TASR) - Policajti cez víkend kontrolovali účastníkov cestnej premávky, priestupky spáchalo viac ako 2300 ľudí. Okrem vodičov motorových vozidiel bolo medzi nimi aj 13 motocyklistov, 31 chodcov, 30 cyklistov a dvaja kolobežkári. Polícia o tom informuje na sociálnej sieti.

Polovica priestupkov sa týkala prekročenia predpísaných rýchlostí. Skoro 200 vodičov nepoužilo bezpečnostné pásy, viac ako 100 nemalo v poriadku technický stav vozidla. "Takmer stovka vodičov telefonovala, viac ako desiatka vodičov nemala prilbu, ďalší nedali prednosť chodcom na priechode," priblížila polícia.

Ďalej zaznamenala priestupky na železničnom priecestí. Vodiči prechádzali, keď svietila červená. Niektorí vodiči šoférovali pod vplyvom alkoholu. "Do jedného promile nafúkalo 23 (priestupok) a nad jedno promile (trestný čin) 20 vodičov," povedali policajti. Dodali, že pod vplyvom alkoholu bolo aj 52 cyklistov.

V menej závažných prípadoch odišli vodiči podľa polície s napomenutím. Mnohí dostali pokuty, polícia zadržala vodičské preukazy, osvedčenia o evidencii vozidla aj tabuľky s evidenčným číslom. "Ďalší budú riešení v správnom konaní, kde im hrozia vyššie pokuty ako v blokovom konaní," podotkli policajti.

Deklarujú, že dopravno-bezpečnostné opatrenia, ktoré sa začali cez víkend, budú aj v najbližšom období. Dopravná polícia pripravuje v najbližších dňoch aj ďalšie opatrenia.