Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Bratislava

Chystá sa obchvat Bratislavy, NDS chce sledovať vplyv na prostredie

Ilustračné foto. Foto: TASR/Michal Svítok

Monitoring sa týka pripravovaných úsekov diaľnice D4 a rýchlostnej cesty R7, ktoré majú tvoriť časť obchvatu Bratislavy.

Bratislava 16. mája (TASR) - Národná diaľničná spoločnosť (NDS) chce monitorovať vplyv pripravovaného obchvatu Bratislavy na životné prostredie. Hľadá preto dodávateľa, ktorý pre ňu tieto služby zabezpečí. Cenu za zákazku diaľničiari odhadujú vo výške 320.917 eur bez dane z pridanej hodnoty (DPH). Vyplýva to z oznámenia o vyhlásení tendra, ktoré bolo zverejnené vo vestníku verejného obstarávania.

V rámci monitoringu sa bude sledovať vplyv diaľnice na povrchovú vodu, podzemnú vodu, ovzdušie, hluk a tiež na živé organizmy pred výstavbou.

Monitoring sa týka pripravovaných úsekov diaľnice D4 a rýchlostnej cesty R7, ktoré majú tvoriť časť obchvatu Bratislavy. Rezort dopravy je momentálne v procese výberu zhotoviteľa na túto stavbu.

Záujemcovia o monitoring vplyvu cesty môžu predkladať svoje ponuky do 12. júna tohto roka. Kritériom pre výber víťaza bude najnižšia cena. Zákazka nebude spolufinancovaná z eurofondov.